22 Aralık 2024
  • İstanbul25°C
  • Ankara22°C
  • İzmir28°C

HYUNDAİ ASANSÖR'DEN 1 MİLYON TEST

HMF Hyundai Asansör, güvenlik için asansörlerinin üzerindeki ekipmanları bir milyon kez testten geçiriyor

Hyundai Asansör'den 1 milyon test

08 Ekim 2014 Çarşamba 07:26

İnşaat sektöründeki hareketlilik, sektörün olmazsa olmazı asansörlere olan talebi de artırırdı. Son dönemde ardı ardına yaşanan kazalar iseasansör ve iş güvenliği konusunu gündeme getiriyor. HMF Hyundai Asansör, güvenlik için asansörlerinin üzerindeki ekipmanları bir milyon kez testten geçiriyor
 
Türkiye, inşaat sektöründeki yükselişi ile yerli ve yabancı yatırımcılar için dünyanın en cazip ülkeleri arasında yer alıyor. Bu hareketliliğe paralel olarak, yasal zorunluluk olan beş katlı binalarda asansör zorunluluğu ile birlikte asansör sektörü hacmi de yükselişte. 

Türkiye asansör sanayi 1 milyar dolarlık bir ciroya sahip. Türkiye’de toplam 150 asansör markası, 250 bin civarında belgeli asansör mevcut. Yılda ise 15 bin yeni asansör yapılıyor. Ancak merdiven altı üretim ve yetersiz bakım denetim, kazalara davetiye çıkarıyor. Dünyada birçok büyük ve kaliteli projelere imzasını atan ve Türkiye’de HMF Hyundai olarak faaliyet gösteren Hyundai Asansör, asansörlerin güveliği için tüm ürünlerini bir milyon çalışma testine tabii tutuyor.
 
Üretimde Bir Milyon, Montajda 120 test
 
HMF Hyundai Genel Müdürü Hakan Ek, son dönemde yaşanan kazalara da dikkat çekerek,gerekli test ve bakımlar yapıldığı sürece asansörlerin güvenliğinden endişe edilmemesi gerektiğini belirtirken, güvenli asansör için şu önerilerde bulundu:
 
“Türkiye’de şu anda mevcut olan asansörlerin birçoğu maalesef kullanıma uygun değil. Hem üretim hem de bakım denetim aşamasında gerekli şartların yerine getirilmesi gerek. Asansörlerin montaj öncesi zemin, yük denge, frenleme ve düşme senaryolarının bulunduğu kontrollermutlaka yapılmalı. Bu kontrollerden geçen asansörlere ruhsat oluşturulmalı. Biz Hyundai asansör olarak, asansörlerimizin üzerindeki ekipmanlarıüretim aşamasında 1 milyon kez testten geçiriyoruz. 

Asansörlerin binaya montajı yapıldıktan sonra ise120 nokta testine ve kalite kontrolüne tabii tutuyoruz. Ayrıca montaj sonrası her ay düzenli olarak 70 noktada elektromekanik kontrollerini yapıyoruz. Güvenliğiniz için, asansörlerin bakımı ve denetimi, zamanında ve yetkili firmalar tarafından yapılmalı. Firmaya ve asansöre ait belgelere, özellikle de Temel Sağlık ve Güvenlikonayını içeren CE belgesine mutlaka bakılmalı.”
 
Denetleme ve Bakımda Dikkat Edilmesi Gerekenler
 
Asansörlerde bulunan paraşüt sistemi olarak adlandırılan güvenlik tertibatı sayesinde aşağı yönde hareket eden asansör, çalışma hız aralığının üstünde bir hızda seyretmeye başladığında ani frenleme sistemi devreye girerek asansörü durdurur. Böylece olası kazalar minimum düzeye indirgenmiş olur. Kapılarda bulunan emniyet sistemi sayesinde asansör kapılarının ara katlarda açılması engellenerek yolcuların güvenliği sağlanır. Diğer yandan mevcut yükün üzerinde yükleme yapıldığında da uyarı sistemi devreye girerek asansörün hareket etmesi engellenir. Asansörlerdeki tüm bu sistemlerin sağlıklı çalışıp çalışmadığının kontrolü için, aylık ve yıllık bakımları mutlaka yetkili firmalar tarafından yapılmalı. 

Ayrıca asansör bakımını yapan firma, bakım sonrası asansör bakım defteri tutar, her ay yapılacak kontrollerde bu defter görevliler tarafından incelenir. Binanızdaki bakım defterini siz de inceleyin...


milliyetemlak

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.